Byta kök - Så här går det till

Vi är ett verktyg för dig att förverkliga dina drömmar med ditt hem. För dig som inte har handlat av Heed & Thom tidigare – så här går det till..

När du har behov av ett nytt kök, ett nytt badrum, tvättstuga, uterum eller praktiska och vackra skjutdörrs-garderober skall du givetvis ta reda på vad Heed & Thom har att erbjuda just dig. Vi sätter dig som kund i centrum och kan erbjuda dig den design som utgår från dina behov och som dessutom väver in hög kvalitet, kunnande och servicenivå som allt sammanslaget ger Heed & Thom en särställning i Västsverige.

Vi strävar efter att alla våra kunder skall få det där ”lilla extra” som kan vara svårt att definiera, men som innefattar lust och glädje. Dessa positiva känsloyttringar uppstår dock inte om inte grunden är fast och denna grund är hos oss byggd på oklanderliga tekniska lösningar och av kvalitet som varar i många år i det vi levererar. Våra samarbetspartners/leverantörer har vi valt med omsorg och dessa är var och en ledande inom sitt område. Se mer om detta under rubriken Samarbetspartners.

Börja gärna med att titta på utställningen

De flesta av våra kunder som inte handlat något av oss tidigare börjar med att besöka någon av våra utställningar för att se vad vi kan erbjuda. Där kan man få inspiration och dessutom kontakt med någon av våra kunniga medarbetare. Har du redan en relation med någon från oss rekommenderar vi att du helt enkelt kontaktar denne igen (Gärna genom ett skicka ett mejl från personal/kontakt-sidan så att vi kan boka en tid med dig.)

En del förstagångskunder har redan vid första besöket med sig skiss eller ritning över det utrymme som skall inredas medan andra en början bara är ute och tittar. Vi tycker det är viktigt med den personliga kontakten med våra kunder och möten och telefonkontakt är att föredra framför mejl, brev och fax. Det är viktigt att bygga upp en personlig relation mellan dig som kund och någon från oss som är leverantör.

Boka ett möte

Du är givetvis mycket välkommen att återkomma efter ditt första besök. Denna gång ber vi dig att kontakta oss så att vi kan höra av oss till dig för att boka ett möte. Till detta möte är det bra om du tar med dig mått eller kanske en detaljerad ritning över det befintliga köket eller utrymmet som skall inredas. Även en planritning över huset eller lägenheten är det bra om du har med dig så att vi kan se hur det aktuella utrymmet ter sig i helheten. Det är också bra om du tar med t ex en heminredningstidning med en bild av något som du själv tycker om. Eller något som visar att det är denna detalj eller något av denna känsla jag vill ha i mitt kök. Detta för att på ett så enkelt och klargörande sätt som möjligt visa på vad du själv vill ha och/eller uppnå med ditt nyinköp.

Det kan även vara så att den befintliga planlösningen måste justeras, kanske en vägg eller dörr skall tas bort eller flyttas. Detta föreslår vi för dig och vill diskutera i detta skede. När du tillsammans med din kontaktperson från oss gått igenom vad som just du vill och planlösningen i stora drag är genomdiskuterad, är det dags för oss att rita ett förslag och göra en offert.

Presentation av ett förslag

Sedan är det dags för ett nytt möte på utställningen då vi gemensamt går igenom förslaget eller så har vi detta möte hemma hos dig. Det är många saker som måste diskuteras och det är mycket viktigt att detta sker vid ett personligt möte. En ritning säger inte allt och det behövs ofta förklaringar och motiveringar till den föreslagna lösningen.

Själva byggprocessen

Vi tar från och med nu fullt ansvar….
Är förslaget vi gjort till belåtenhet, eventuella ändringar är gjorda och prisnivån är accepterad från din sida är dags för oss att göra kontrollmätning. Detta sker givetvis för att kolla alla mått innan de detaljerade tekniska planritningarna görs och för att vi från och med nu tar fullt ansvar för hur projektet utvecklar sig. Innan beställningar från underleverantörer av ofta helt specialdesignade lösningar utförs behövs också denna kontrollmätning. Vi tar hand om allt från VVS, el-ritningar till att se till att allt som skall fram kommer fram i utsatt tid.

Det är en komplicerad apparat att konstruera, designa och beställa alla de komponenter t ex ett kök består av, men vi svarar för att allting levereras i tid. Tänk dock på att det tar ett antal veckor från det att du bestämt dig tills köket är leveransklart så börja gärna i god tid, så onödig stress kan undvikas om du vill att det skall bli färdigt t ex till någon storhelg eller liknande.

Dags för leverans

Vi rekommenderar att du använder de hantverkare vi brukar anlita för de känner oss och vi vet att de har den kunskap och kompetens som är nödvändig för att slutresultatet skall bli riktigt lyckat. Under hela denna (bygg-) process står vi till ditt förfogande och vi gör alltid vårt yttersta för att underlätta, understödja, hjälpa till när eventuella problem uppstår och måste lösas. Ofta kommer vi som levererar inredning in i sent skede på ganska lång ombyggnads - process men det är alltid lika roligt och spännande att se det man bara sett på ritningar (och försökt föreställa sig hur det skall bli sitt hem) verkligen komma på plats och förkroppsligas i handfast verklighet.

Det arbete vi gemensamt med dig lade ner i början av denna process kan vi nu se förverkligat. Att sedan se resultatet när den sista justeringen är gjord upplever många som att ha bejakat sin kreativa förmåga. Och nu är det dags att njuta av slutresultatet!

Vi gör ofta ett hembesök efter att allting är klart för att även vi skall se det som vi ritat i verkligheten och för att kolla att allt är till belåtenhet hos dig.  Välkommen att förverkliga din drömmar tillsammans med Heed & Thom Design!